Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vít V. Pavlík vystavuje v Českém rozhlase České Budějovice

ČESKÉ BUDĚJOVICE - 5. listopadu 2019 - 8:20 - Výtvarník Vít V. Pavlík otevřel v Českém rozhlase v Č. Budějovicích výstavu obrazů a fotografií a pokřtil nový kalendář.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

   O tvorbě Víta V. Pavlíka promluvil při vernisáži v pátek 1. listopadu výtvarník a autorův kamarád Pavel Klíma. Představil ho jako předsedu Asociace jihočeských výtvarníků, ředitele ZUŠ Volary a volarského starostu. "Když ale stojíme mezi výtvarnými díly, jediným kritériem je jejich kvalita. Kromě obrazů nám zde autor představuje kolekci fotografií shromážděných do kalendáře. Vlastně tím potvrzuje, jakým je všestranným umělcem," uvedl Pavel Klíma.



   Fotografickou modelkou je Vítu Pavlíkovi jeho žena Kateřina. "Znám Vítka jako umělce hloubavého, ne povrchního, umělce, který nechodí po efektu, spíše hledá podstatu vizuálního vyjadřování. Znám Kateřinu Pavlíkovou, senzační muzikantku, která se nespokojí jen se svým dokonalým interpretačním uměním, snaží se pro svoje saxofony hledat nové a nové výzvy a nachází moderní přístupy k muzice. Podle mého názoru Vítek Pavlík ve fotografiích přináší svoje zobrazení muzikálního nitra geniální umělkyně Kateřiny Pavlíkové," řekl Pavel Klíma.



   Připomeňme si, že Vít Vavřinec Pavlík (ročník 1976) vystudoval obor učitelství pro umělecké školy na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. Na umělecké scéně působí od roku 1999. Svá díla prezentuje na výstavách v České republice, v Německu, Rakousku, Francii, Itálii i za mořem v USA. Inspiraci pro své obrazy nachází zejména v rázovité krajině Šumavy, kterou zobrazuje v abstrahované formě. Projekční fotografie je další silnou stránkou jeho tvorby. Umění Vítka Pavlíka bylo už mnohokrát oceněno v Čechách i v zahraničí. Je i zdatným organizátorem tvůrčích setkávání výtvarníků z mnoha zemí, jako je například VWV - Výtvarný workshop Volary. 



   Křtu kalendáře Vítka Pavlíka narok 2020 se při vernisáži ujal senátor a starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa. Zručně otevřel láhev šumivého vína a zátku, která s bouchnutím vylétla, vyměnil nálezkyni za plnou láhev.



   Poté ve studiu českobudějovického rozhlasu následoval koncert souboru SaxWork Kateřiny Pavlíkové. Muzikanti pod jejím vedením předvedli dech beroucí ukázku svého mnohokrát oceněného umění. Díky aranžérské činnosti Kateřiny Pavlíkové má totiž soubor originální repertoár, který tvoří její úpravy slavných klasických a moderních skladeb.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena