Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Dvě hejtmančiny Zlaté šupiny putují letos také na Prachaticko

PRACHATICKO – 31. října 2019 - 15:22 - Jihočeská hejtmanka Ivana Stráská předala minulý týden v prostorách bývalé zámecké jízdárny v Hluboké nad Vltavou Zlaté šupiny.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ, foto poskytl Jihočeský kraj

   

   Hejtmanka touto cenou pravidelně oceňuje významné osobnosti se vztahem k Jihočeskému kraji. Letos byly Zlaté šupiny rozdány už posedmé. Mezi oceněnými jsou i ředitelka obecně prospěšné společnosti Rybka Eva Dvořáková, která provozuje i azylový dům v Husinci, a šumavský lesník a soudní znalec Ivo Vicena. Celkem bylo oceněno devět osobností. „V letošním roce vzešla devítka oceněných z devětadvaceti nominací, které lidé během letošního roku zasílali na krajský úřad. O konečném seznamu rozhodla rada,“ vysvětlil mluvčí Jihočeského kraje Radek Šíma.

  Zleva Jiří Kuthan, Vladimír Caldr, Olga Shonová, hejtmanka Ivana Stráská, Eva Dvořáková, Karel Roden, Tomáš Neškodný, Ivo Vicena, František Záhora a Johann Hofbauer. Fotil Václav Pancer, ČTK

   „Vladimír Caldr získal ocenění za přínos sportu a jeho rozvoj v Jihočeském kraji, Eva Dvořáková za rozvoj sociální oblasti a pomoc potřebným, Johann Hofbauer za rozvoj přeshraniční spolupráce mezi Jihočeským krajem a Dolními Rakousy, Jiří Kuthan za přínos v oblasti historie a literatury, Tomáš Neškodný za záchranu tří lidských životů tonoucích, Karel Roden za mimořádný přínos pro české herectví, Břetislav Shon za celoživotní práci pro jihočeské zdravotnictví a podíl na jeho vzestupu, Ivo Vicena za celoživotní úsilí o dobrý stav našich lesů a František Záhora za precizní zpracování kroniky Černé v Pošumaví i okolí a bohatou publikační činnost,“ upřesnila hejtmanka Ivana Stráská.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena