ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  MIROSLAV LORENC: Najděme opět porozumění

PLACENÁ INZERCE – Již brzy vystřídá na Hradě současného prezidenta jeden ze dvou kandidátů, kteří díky téměř shodným výsledkům postoupili do druhého kola voleb.

      

  

 

 # ANO 2011

Oba kandidáti - jak Petr Pavel, tak Andrej Babiš - mají "šrám" v podobě komunistické minulosti. Oba jsou spojováni s totalitním režimem. Jeden jako rozvědčík, se kterým bývalý totalitní režim počítal v zahraničí. Druhý jako zaměstnanec podniku zahraničního obchodu, který byl komunistickým režimem patřičně podchycen.

Bohužel vhodnější kandidát - z osmi možných - se díky přímé volbě /hlas lidu/ do druhého kola nedostal. A tak jsme svědky vyhroceného souboje dvou kandidátů, kteří mají díky své minulosti podobnou startovací čáru. Napětí mezi voliči, díky značnému přispění médií a hlavně sociálních sítí, roste. Oba tábory na sebe útočí v některých případech dost agresivně. Vulgarismy, urážky a vzájemné osočování převládají nad zdravým rozumem a tolerancí názoru druhé strany.

Slovo demokracie se skloňuje v několika podobách. Žijeme konečně ve svobodné společnosti, ovšem projevy agrese, radikalismu a netolerance jsou varující. Ohlušující pískání na píšťalky a používání různých houkaček na mítincích, aby nebylo slyšet, co řečník říká, vandalské posprejování billboardů protikandidáta, nemá podle mého názoru s demokracií nic společného.

Je to za hranou a protagonisté tohoto chování si vysvětlují demokracii podle svého. Atributy slaboduchého chování nemají nic společného se svobodou slova a projevu. - V pátek a v sobotu budeme volit nového prezidenta, a když to nebude ten, kterého bychom si přáli, tak za pět let budeme mít další příležitost změnit realitu a zvolit si svého kandidáta o které rozhodujeme my všichni při volbách.

Mé přání je, aby se příští volba prezidenta nesla v duchu tolerance a porozumění.

Miroslav Lorenc

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky