Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Hledal dlužníka s pistolí v ruce. Už je ve vazbě kvůli vydírání

PRACHATICKO – 26. ledna 2020 – 16:06 – Prachatičtí kriminalisté objasnili za pár dnů případ vydírání s pistolí přiloženou k hlavě. Podezřelý muž už skončil ve vazbě.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Hlavním aktérem případu je mladý čtyřiadvacetiletý muž z Písecka. Minulou sobotu měl vejít do jedné z chat na Prachaticku. Blíže policie místo nepřiblížila. Bylo přitom půl hodiny po půlnoci a muž s sebou měl pistoli. Od poškozeného chtěl slyšet informace o jednom svém dlužníkovi.

   „Obviněný se začal poškozeného ptát na určitou osobu, která mu má dlužit peníze. Když mu poškozený nedokázal odpovědět, přiložil mu k hlavě přesně nezjištěnou pistoli a opět se dotazoval na totéž. Následně ho obviněný několikrát s pistolí udeřil do ucha a spánku. Poté vzal poškozenému mobilní telefon a mrštil s ním o zem, a který nakonec při odchodu z místa odnesl pryč,“ popsala vydírání prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

   Ve čtvrtek se pak podařilo kriminalistům podezřelého najít a umístili ho do policejní cely. Druhý den na něj pak byl podán návrh na vzetí do vazby, kterému soud vyhověl. Obviněnému hrozí až osm let vězení.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena