Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  V Prachaticích mělo být fyzicky napadeno školou povinné dítě

PRACHATICE – 22. ledna 2020 – 16:05 – Prachatičtí policisté vyšetřují případ výtržnictví, ve kterém figuruje nezletilá osoba. Podle informací naší redakce jde o napadení dítěte.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Policie o případu nemůže uvolnit prakticky žádné informace. Potvrdila pouze, že řeší případ výtržnictví. „Prachatičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví, ale vzhledem k tomu, že v případu figuruje osoba nezletilá, nemůžeme k němu uvádět bližší informace,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

   Podle neoficinálních informací mělo v Prachaticích u jedné ze škol před několika dny dojít k incidentu mezi skupinou hrajících si dětí a několika dospělými, u nichž existuje podezření na to, že berou drogy. Jedno z dětí přitom utržilo úder. Vzhledem k tomu, že policie zatím případ nekvalifikovala jako ublížení na zdraví, ale jen jako výtržnictví, nezpůsobil úder zřejmě vážnější zranění.

   Oficiální informace o tom, u které ze škol k incidentu došlo, zatím nejsou k dispozici. „U naší školy se nic takového nestalo,“ uvedla pro PRACHATICKOnews.cz ředitelka ZŠ Zlatá stezka Lenka Králová. Podle našich informací to bylo u Vodňanky. „Obraťte se, prosím, v této věci na tiskovou mluvčí Policie ČR,“ uvedla k našim dotazům ředitelka Vodňanky Petra Sandanyová.

   V diskusích, které incident ve městě vyvolal, už se objevilo i poukazování na to, že může mimo jiné jít i o důsledek toho, že strážníci městské policie dostali za úkol soustředit se více na parkování v centru, a tak jsou logicky méně přítomni v ostatních částech města.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena