Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatická nemocnice bude od čtvrtka uzavřena pro návštěvy

PRACHATICE – 22. ledna 2020 – 13:29 – Ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš rozhodl o jejím uzavření pro návštěvy. Důvodem je zvýšený výskyt respiračních nemocí.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Jde o opatření chránící pacienty a v tomto ročním období bývá běžné. Letos se kvůli chřipkám prachatická nemocnice uzavírá návštěvám jako první v Jihočeském kraji. „Vzhledem ke stoupajícímu trendu výskytu chřipky a dalších respiračních onemocnění v prachatickém okrese vyhlásil předseda představenstva Nemocnice Prachatice Michal Čarvaš zákaz návštěv pacientů. Platit bude od čtvrtka 23. ledna do odvolání,“ uvedla mluvčí nemocnice Iva Nováková.

   „V prachatickém regionu nemocnost výrazně vzrostla, významný nárůst počtu nemocných pacientů máme i na odděleních interny a následné péče, proto jsme nuceni se k zákazu uchýlit. Chceme tím zbrzdit rozvoj chřipky a ochránit jak naše pacienty, tak personál,“ vysvětlil ředitel Michal Čarvaš. Počet nemocných narůstá i mezi zaměstnanci nemocnice. „Návštěvu pacienta může ve zcela výjimečných případech a na nezbytně nutnou dobu povolit pouze primář oddělení či ošetřující lékař,“ dodal.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena