Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Výzva Terezy Novotné na studenty zabrala a pomohli hospicu

PRACHATICE – 21. ledna 2020 – 17:33 – Výzva Jízdné pro hospic prachatické studentky Terezy Novotné pomohla prachatickému hospicu. Přinesla mu 161 972 korun.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Tereza Novotná pochází z Prachatic a studuje Karlovu Univerzitu. Loni na jaře, když ještě studovala na Jihočeské univerzitě, přišla na stránkách www.darujme.cz s výzvou, kterou nazvala Jízdné pro hospic. Media v té době opět informovala o nedostatku peněz pro sociální služby, zatímco vláda Andreje Babiše zavedla velké slevy na jízdném pro studenty.

   Tereza Novotná se rozhodla na tento rozpor v nakládání s veřejnými prostředky poukázat a vyzvala hlavně studenty, aby prachatickému hospicu pomohli. „Tato výzva je určena především studentům, kteří profitují ze slev na jízdném a nyní mají skvělou příležitost vrátit část ušetřených peněz tam, kam opravdu patří. I kdyby se jednalo o menší částky, nevadí,“ napsala loni na konci května ke své výzvě.

   Nakonec ji studenti vyslechli a do sbírky přispívali nejen oni. Do konce loňského roku celkem 392 přispěvatelů poslalo hospici 161 972 korun. Peníze putovaly přímo na účet hospicu. Průměrný příspěvek činil 413 korun a vybralo se nakonec o osm procent více, než byla cílová částka.

   Sbírka také vyvolala mediální pozornost k tématu sociálních služeb a slev na jízdném pro studenty a jako její pokračování vznikla na facebooku skupina Pomáhejme si pomáhat! „Tato skupina vzniká za účelem, abychom mohli společně sdílet a diskutovat nad možnostmi, kde a jak se dá pomáhat,“ napsala k cílům skupiny Tereza Novotná.

   Hlavně ale sbírka pomohla hospicu – ten prostředky z ní použil na vlastní podíl k dotaci na výměnu lůžek. Nová nakoupil pro pacienty po čtrnácti letech provozu a jsou plně automatická a polohovatelná. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena