zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Náprava nebude jednoduchá, ale máme řadu návrhů pro rozvoj

PRACHATICE - placená inzerce – Prachatice přehlíží problémy současnosti, stagnují a ztrácejí obyvatele. Proto potřebujeme koncepční změny.

      

   ŽIVÉ PRACHATICE  

Prachatice jsou krásné město se zachovaným historickým jádrem, krásnou okolní přírodou, celkem zdařilou výstavbou poválečných let, bez zásadních zátěží minulosti. Tyto zjevné kvality ale současně vedly k přehlížení problémů současnosti, uspokojení se současným stavem bez výraznější snahy čelit aktuálním výzvám.

Dokladem stagnace města je například mimořádný úbytek obyvatel, zejména mladých, a s tím související nadprůměrné zvyšování průměrného stáří, skomírající městské centrum s mizejícími obchody, restauracemi a zvyšováním počtu opuštěných prostor v ulicích města, snižující se příjem města z rozpočtového určení daní. Náprava nebude jednoduchá a nespočívá v jediném opatření, například nutné výstavbě nových bytů s dostupným bydlením.

Toho jsme si jako členové Živých Prachatic vědomi, a proto se snažíme o koncepční změny ve všech zásadních oblastech vývoje města. Kromě výstavby nových domů v pestré nabídce velikostního, kvalitativního i funkčního mixu je nutná i příprava parcel pro výstavbu rodinných domů.

Je třeba podporovat rozvoj cestovního ruchu podporující místní poskytovatele obchodů a služeb, kterým je třeba i ze strany města vycházet vstříc. Cestovní ruch oživí plnohodnotné využití objektů na Libíně ve standardu 21. století, vybudování městského campingu, rozvoj cyklostezek i profesionální propagace.

Podporu vzdělanosti i nabídky možností kulturního a společenského vyžití nejen pro mladou generaci je třeba podpořit výstavbou nové moderní knihovny. Aktuálním problémem dneška i budoucnosti je dostatek a cena energie, proto je třeba se věnovat vlastní produkci energie z obnovitelných zdrojů.

Areál bývalých kasáren čeká nejenom na plnohodnotné zapojení do organismu města, ale dokonce i na kvalitně zpracovaný záměr rozvoje. Doprava ve městě nemůže spoléhat na živelný rozvoj a opomíjet potřeby lidí, kteří nemají nebo nemohou využívat k dopravě po městě osobní automobil.

Bez zavedení plnohodnotné městské hromadné dopravy pro město i osady již prosperita města není možná. To vše a mnoho dalšího není možné bez aktivní spolupráce vedení města s veřejností i týmové spolupráce celého vedení města a zastupitelstva, bez přizvání příslušných odborníků na danou problematiku.

Živé Prachatice byly v zastupitelstvu města již ve volebním období 2018 -2022. Přestože jsme se snažili v uvedeném duchu iniciovat nutné změny, z opozice se bohužel z důvodu averze vedení města ke spolupráci mnoho nedařilo.

Přesto se pár změn prosadit podařilo - na začátek zlepšení informovanosti veřejnosti v Radničním listě i ve vysílání kabelové televize komentáři opozičních uskupení. Některé naše návrhy byly odmítnuty, aby je po čase vedení města začalo realizovat jako vlastní iniciativu. Jako příklad je postupná kultivace území v okolí bývalého škvárového hřiště, přípravy zřízení městského campingu a karavanových stání, vytvoření kvalitního grafického manuálu města, přepracování závadných projektů komunikací nebo započetí debaty o využití areálu bývalé střelnice. I pouhé vyšší nastavení laťky rozhodování o vývoji města předkládáním našich návrhů vedlo k vyšší aktivitě vedení města.

Pro nové volební období máme již rozpracovanou řadu návrhů, které je nutné nebo možné realizovat pro plnohodnotný rozvoj města. Bez podpory občanů ve volbách ale mnoho udělat nemůžeme. Pokud Vám tedy záleží na rozkvětu Prachatic, neváhejte dát svůj hlas celé kandidátce Živých Prachatic. Jenom tak budeme moci pro Vás udělat maximum. Každý hlas pro nás je hlasem pro zvyšování kvality života ve městě pro Vás.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Talentované mládí volyňské průmyslovky rozjasnilo Dolní bránu

OBRAZEM: Krampusové masky přetvořily sklepy v alpské peklo

BRAZEM: Krampusové masky přetvořily sklepy v alpské peklo

Do letního kina/amfiteátru přišlo první měsíc 1575 návštěvníků

OBRAZEM: Dřípatka a mykologové vystavili víc než sto druhů hub

Smůla zloděje elektrokola pokračovala. Natočila ho další kamera

Ve Vimperku padlo obvinění za pokousání chlapce psem v obličeji

prachatickoNEWS.CZ slaví narozeniny s rostoucí návštěvností

prachatickoNEWS.CZ slaví narozeniny s rostoucí návštěvností

OBRAZEM: Volarští povýšili parkourové hřiště na interaktivní

Zloděje dámského elektrokola natočila kamera obecního úřadu

Zastupitelé dali šanci zcela nové obchodní zóně ve Vimperku

Dobrovolníci oživovali rašeliniště a mokřady v národním parku

Dokument Černí Češi o Namibijcích uvede kino Národka v pátek

Národka má nový ovál, otestuje ho i náhrada Štěpánského běhu

Příjezd k centru Prachatic zkomplikuje uzavírka Janské ulice

SMS o příspěvku na bydlení stála muže z Vimperska 200 000

OBRAZEM: Deset let investic udělalo ze ZŠ Vacov moderní školu

První státní lesní mateřská škola startuje na Soumarském mostě

Do potoka unikly fekálie. Vyšetřující městský úřad k tomu mlčí

Eno-gastronomické přehlídky sýrů, ryb a vín zvou. Už o víkendu!

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena