Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Zfetovaný a se zákazem řízení ujížděl strážníkům a naboural

VIMPERK – 21. ledna 2020 – 9:49 – Vimperští strážníci a policisté se museli minulý čtvrtek potýkat s mužem, který se jim snažil ujet, havaroval a před jízdou kouřil marihuanu.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Hlavním aktérem případu je třiadvacetiletý mladý muž. Ten už čelí obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí. „Podezřelý usedl minulý čtvrtek po dvacáté hodině za volant osobního vozidla VW Golf, se kterým byl v ulici Sklářská ve Vimperku zastavován městskými strážníky. Na jejich výzvu však nereagoval a pokračoval dál v jízdě po silnici první třídy číslo čtyři, ve směru na Čkyni, kde v levotočivé zatáčce s vozidlem havaroval,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

   Při nehodě nikoho nezranil a dechová zkouška na alkohol byla negativní. Následně se ale ukázalo, že řídil zfetovaný pod vlivem marihuany. Vyšetření lékařem a odběr krve odmítl a lustrace nakonec navíc ukázala, že do letošního srpna má zakázáno řídit. „Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání nyní podezřelému u soudu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Za jízdu pod vlivem návykové látky mu dále ve správním řízení hrozí další zákaz řízení motorových vozidel a sankce až do výše 50 000 korun,“ dodala Martina Joklová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena