Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Hana Krčmová a výtvarníci z Vodňanky v Zimní zahradě

PRACHATICE - 4. listopadu 2019 - 16:03 - Zelená modrá - dóóst dobrá! Tak se jmenuje nová výstava v oblíbené Zimní zahradě prachatické Nové radnice. Potrvá do konce listopadu.

      

   Text a foto: MILADA PŘIBYLOVÁ

  

   Komorní galerie Zimní zahrada v Nové radnici v Prachaticích hostí od pátku 1. listopadu výstavu obrazů Hany Krčmové. Úspěšná kostýmní návrhářka a erudovaná malířka tu vystavuje zejména tři desítky obrazů krajiny Jižních Čech.



   Výstavu zahájila vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu radnice Jiřina Dolejšková, která je kurátorkou výstav v Zimní zahradě. Výtvarnice Hana Krčmová se vyznala ze svého vztahu k jižním Čechám a Prachaticím, ocenila spolupráci se ZŠ Vodňanská a dětmi a poděkovala také prachatické radnici. O hudební úvod a doprovod vernisáže se postaraly děti z pěveckého kroužku školy pod vedením Michaely Ludačkové.



   Vystavené práce doplnila autorka na výstavě obrázky, které vytvořily děti z výtvarného kroužku ZŠ Vodňanská v Prachaticích. Ty se inspirovaly tvorbou Hany Krčmové. Mladí výtvarníci v doprovodu ředitelky školy Petry Sandanyové si vernisáž také nenechali ujít.

   Kroužek výtvarníků dostane výtěžek z prodeje vystavených obrazů, tak, jak to Hana Krčmová na svých výstavách praktikuje. Na všechny děti, které přišly, čekal po vernisáži malý dárek.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena