Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  I v roce dvou dvacítek pokračují Toulky starou Šumavou

VOLARY – 17. ledna 2020 – 17:50 – Šumava jako studnice témat pro Toulky starou Šumavou se zdá bezedná. Jaroslav Pulkrábek to opět potvrdil v dalším díle tohoto pořadu.

      

   Text a foto: LADISLAV BERAN

  

   Toulky starou Šumavou jsou jedním z nejdéle trvajících kulturních pořadů na Prachaticku. Jaroslav Pulkrábek pro ně pravidelně připravuje vždy novou hrst fotografií, o kterých pak vypráví. A včera s nimi zahájil i v roce dvou dvacítek ve společenském sále volarské radnice, který opět zaplnil.

   Na úvod řekl, že je stále složitější najít nová místa a nové zajímavé fotografie, ale opět se mu to podařilo a zaměřil se na nádraží. Začalo se v Želnavě, kde nádraží bylo sice v Nové Peci, ale do konce 50. let minulého století neslo název Želnava. Nechyběli ale ani lidé, slavnosti, období míru a také vyhnání Čechů a odsun Němců.

   Končilo se filmem z projektu Zmizelá Šumava o prostoru od Soumarského mostu ke státní hranici na Mechovém potoce a okolí. Film pojednává o tom, jak nebezpečné bylo toto území a to jak pro místní, tak zejména pro ty, kteří tudy chtěli v minulém století opouštět republiku. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena