Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Čas pro podávání žádostí o granty od prachatické radnice běží

PRACHATICE – 11. ledna 2020 – 20:54 – Prachatická radnice rozděluje letos na podporu talentovaných dětí a mládeže, volnočasových aktivit a sportu 2,4 milionu korun.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Začátek roku je už tradičně časem, kdy prachatická radnice rozděluje granty na podporu projektů místních organizací a jednotlivců. Letos rozděluje sto tisíc korun v dotačním programu Talentované děti a mládež, půl milionu korun v programu Volnočasové aktivity a 1,8 milionu korun v programu Podpora sportu.

   Termín pro podávání žádostí je do 7. února a zájemci, kteří potřebují poradit s žádostí, se mohou v pondělí 13. ledna vypravit na semináře v zasedací místnosti Městského úřadu Prachatice. Pro první dva programy se uskuteční ve dvě hodiny odpoledne a pro program Podpora sportu pak ve čtyři hodiny odpoledne. Žádosti je možné stáhnout na webu města.

   Na jednotlivé projekty týkající se talentovaných dětí a mládeže může rada města uvolnit až deset tisíc korun a u volnočasových aktivit je to až dvacet tisíc korun. „Pokud jsou projekt dobré, jsou vždy podpořeny – tím není řeč o výši příspěvků. Projekty by měly být inovativní, nové a zajímavé. Projekty by neměly suplovat pravidelnou činnost. Přihlíží se také k tomu, zda žádají subjekty pouze peníze od města, anebo se snaží hledat finanční zdroje i jinde,“ řekla Hana Rabenhauptová, která je na prachatické radnici garantkou programů podpory talentované mládeže a volnočasových aktivit.

Talentované děti a mládež 2020
Posláním programu je podpora a realizace projektů s podporou talentovaných dětí a mládeže v různých oblastech talentu, dětí a mládeže mající trvalý pobyt na území města Prachatice a jeho spádových osadách do věku 18 let. Talentem rozumíme rozvinutou úroveň schopností. Můžeme rozlišit matematický talent, hudební talent, manuální talent – mimořádnou zručnost, výtvarný talent například pro sochařství či malířství, dále talent pohybový pro balet či mimořádné sportovní výkony např. ve fotbalu či atletice. Rodiče, trenéři, vedoucí, pedagogové mohou požádat o grant pro talentované děti a mládež ve všech oblastech – humanitní, přírodovědné, technické, umělecké, sportovní či s všestranným talentem.

Volnočasové aktivity 2020
Posláním programu je podpora aktivit v oblasti kulturní, společenské, sociální, prorodinné, proseniorské, mezigenerační a životního prostředí. Aktivity mají být realizované zejména v Prachaticích, mimořádně v jiné lokalitě.

Podpora sportu 2020
Posláním programu je podpora a realizace projektů s podporou především pravidelného, celoročního, dětského, mládežnického a výkonnostního sportu pro registrované členy sportovních klubů, sportovních družstev, ale i jednotlivce, kteří mají trvalé bydliště na území města Prachatice (vč. spádových osad) a provozují nejen výkonnostní sport a zároveň aktivně reprezentují město Prachatice.


https://www.prachatice.eu/granty-dotacni-tituly/ms-27215/p1=27215

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena