Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Medaile Za zásluhy I. stupně Petrovi Martanovi ze Čkyně

PRAHA, ČKYNĚ - 4. listopadu 2019 - 9:21 - Prezident republiky Miloš Zeman udělil Medaili Za zásluhy I. stupně také Petrovi Martanovi, za zásluhy o stát.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, Fotoarchiv KPR, foto Hana Brožková

  

   Stalo se tak u příležitosti státního svátku České republiky 28. října 2019 na Pražském hradu. Na státní vyznamenání navrhla Petra Martana Komunita pro duchovní rozvoj, o.p.s., Čkyně.

   Petr Martan (ročník 1958) žije ve Čkyně na Prachaticku. Má lesnické vzdělání a je osobností, za níž stojí díla trvalé hodnoty. Jako publicista a spisovatel literatury faktu je činný přes 30 let. Jeho knižně vydaná díla čítají 17 svazků a vyšla celkovým nákladem 52 000 kusů u nás i v zahraničí. Týkají se většinou problematiky lesnictví, životního prostředí a ochrany přírody.

   Souborně zdokumentoval šumavskou lesní katastrofu (2007-2013) z pohledu lesnicko - sociálně - ekonomického. Tím se zařadil mezi pokračovatele děl spisovatele Karla Klostermanna, který kdysi popsal obdobnou šumavskou kalamitu.

   Martanovy knihy propagují uplatňování lesnických principů, jako cestu k celostátnímu zastavení chřadnutí lesů suchem a kůrovcovou kalamitou i ke zmírnění dopadů klimatických změn, uvádí se mimo jiné v Tiskové zprávě, kterou vydala Komunita pro duchovní rozvoj, o.p.s. Čkyně.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena