Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Naháč u Volar nebo tanková mina? I to řešila naše policie

JIŽNÍ ČECHY - 31. prosince 2019 – 8:52 – Je tu Silvestr a Nový rok a jihočeští policisté se již tradičně podělili o některé perličky, které jim byly oznámeny přes linku 158.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA

  

   Rok 2019 je za námi a jihočeští policisté se opět podělili o některé opravdu zábavné momenty končícího roku. Na linku 158 se především volá kvůli vážným věcem, někdy se ovšem zdánlivě vážná věc může stát věcí komickou. Vtipný kousek se stal také na Prachaticku. V prosinci tu běhal naháč u silnice. „Po půlnoci oznámil občan na linku 158, že nahatý muž se motá na silnici Volary – Lenora a může mu jít o život! Policisté následně zjistili, že naháči byli dva, přebíhali z vířivky do druhého domu,“ vysvětlil jihočeský policejní mluvčí major Jiří Matzner.

   Zajímavé incidenty se děly i na dalších místech Jihočeského kraje. Například v únoru oznámila žena z Černé v Pošumaví policii, že našla tankovou minu při úklidu domu. „Předmět skutečně tvarem i velikostí tuto nebezpečnou munici připomínal. Než však dorazili na místo policejní pyrotechnici, zjistili místní policisté majitelku miny. Ta vše osvětlila - šlo o podomácku vyrobený stojan na stromeček, vyplněný betonem,“ řekl Jiří Matzner.

   V březnu byl v táborské bance zamčen muž. „Muž se totiž zdržel na chodbě opisováním údajů a už jen zaslechl zamčení dveří. Muž nemohl ven a potřeboval pomoc. Tato situace je snem mnohých lupičů. Volajícímu muži policisté pomohli, sehnali kontakt na pracovníky banky a ti muži odemkli,“ uvedl Jiří Matzner.

   V září byli voláni českobudějovičtí policisté k pokusu o sebevraždu nezletilé dívky po hádce s rodiči. „Policisté ihned vyjeli na místo, mohlo jít i o domácí násilí nebo týrání. Na místě zjistili, že dívka neunesla vypnutí WI-FI a demonstrativně se řízla na ruce. Případ tedy spíše pro lékaře a psychologa,“ sdělil Jiří Matzner.

   Koncem září poblíž Hněvkovic volala učitelka, která byla se studentkami na školním pozemku u řeky Vltavy. Policii řekla, že se před děvčaty obnažuje neznámý muž. „Policejní hlídka na místě muže našla a dost ho zaskočila, policii nečekal. Vyšel totiž ráno z chaty a v trenkách si venku čistil zuby a prováděl ranní hygienu. Myslel si, že na něj není odnikud vidět. Případ „úchyl“ byl tak rychle uzavřen,“ prozradil Jiří Matzner.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena