Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Najezdil milion kilometrů bez nehody. Ocenila ho i policie

PRACHATICE – 20. prosince 2019 – 17:12 – Dvaadvacet let za volantem linkového autobusu, milion kilometrů a to vše bez nehod. To je něco, co se povedlo Josefu Neužilovi.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ, foto poskytla POLICIE ČR

  

   Dvaasedmdesátiletý Josef Neužil jezdí pro ČSAD České Budějovice hlavně na Prachaticku od roku 1997. Nejčastěji na něj cestující narazí na lince Prachatice – Lhenice – Miletínky. Jeho zaměstnavatelé o něm říkají, že svou práci dělá srdcem a je pro něj víc koníčkem, než zaměstnáním. Svědčí o tom i to, že profesionálně řídí, i když už je osm let v důchodovém věku. Najel přitom neuvěřitelný jeden milion kilometrů bez nehody.



   Ocenění se za to dočkal jak od svého zaměstnavatele, tak i od Policie ČR. „Díky němu se jedna cestující shledala se sumou 30 000 korun, které vytrousila bez dokladů v jeho autobuse. Přesto si Josef Neužil dal práci s tím, že jí dohledal a peníze, které prý měla na zubařský zákrok, jí předal,“ uvedla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová pro novináře. 



   Josef Neužil chce jezdit i v příštím roce. Už ne na plný úvazek, ale jako brigádník. Jeho zaměstnavatelé na něj prozradili, že si zahrál i ve filmu Babovřesky. Ztvárnil v něm řidiče autobusu a na natáčení rád vzpomíná. Svou práci by ale za hereckou kariéru, ani nic jiného, nevyměnil.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena