Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Firmy nabírají zaměstnance. Spojte se s nimi na veletrhu práce

PRACHATICKO – placená inzerce – I přes ztížený nábor kvůli řadě hygienických opatření firmy na Prachaticku a v Jihočeském kraji přijímají nové zaměstnance.

      

   Jihočeská hospodářská komora  

  

Jihočeská hospodářská komora ve spolupráci s Jihočeskou společností pro rozvoj lidských zdrojů proto chtějí zaměstnavatele, ale i uchazeče o práci podpořit přes online Veletrh práce, který má přiblížit tradiční prezentaci jihočeských firem. Na online veletrhu, který se uskuteční 15. a 16. června, účastníci získají potřebné informace o nabízených pozicích či možnostech řešení od Úřadu práce.

„Řada firem, i přes koronavirovou situaci, potřebuje přijmout nové pracovníky. Vládní opatření však dlouhodobě stěžují nábory a pohovory ve firmách. Jako podporu zaměstnavatelům, ale i uchazečům o práci, jsme připravili online Veletrh práce. Co nejvíce se tak pokusíme přiblížit tradičnímu setkávání a prezentaci firem v regionu,“ vysvětluje Luděk Keist, ředitel Jihočeské hospodářské komory (Jhk).

„Zúčastnit se veletrhu bude snadné. Uchazeči o práci si jednoduše prohlédnou nabídku firmy na připravovaném portále, a pokud je nabídka zaměstnavatelů zaujme, zaregistrují si online schůzku. Na tu se pak stačí v daný čas připojit. Účastníci se nemusí bát, na portále budou i návody, jak postupovat a je pro ně připravena i technická podpora,“ přibližuje Dana Feferlová z Jihočeské společnosti pro rozvoj lidských zdrojů, která veletrh organizuje společně s komorou.

Veletrh práce, který Jihočeská hospodářská komora a Jihočeská společnost pro rozvoj lidských zdrojů pořádá již několikátým rokem, se uskuteční 15. a 16. června 2021. Účastníci i vystavovatelé se přesunou do online prostředí, kde se budou moci potkat na individuálních schůzkách, stejně jako na tradičním stánku veletrhu. Online forma setkání může mít oproti prezenční formě veletrhů mnohé výhody.

Pro zájemce o práci, kteří si například nemohou vzít v práci volno, aby se zúčastnili pohovoru, je dvacetiminutová online schůzka třeba i v odpoledních hodinách ideální příležitostí, jak se informovat o vyhlídnuté pozici. Uchazeči o zaměstnání se navíc mohou předem podívat na profily jednotlivých zaměstnavatelů na chystaném webu www.veletrhy-prace.cz. Zde zájemce o práci nalezne nejen informace o firmě, ale také o nabízených pozicích.

Stejně tak jako v minulých letech je partnerem Veletrhu práce Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Českých Budějovicích, která se veletrhu také aktivně zúčastní. Zájemci se na zmíněném webu dozví od úřadu práce informace, které jim pomohou řešit jejich současnou pracovní situaci. Na portále se budou moci uchazeči o zaměstnání také registrovat k online schůzkám. Jednoduše si vyberou den a čas schůzky a do emailu jim přijde potvrzení s pozvánkou a pokyny pro připojení. V případě, že zájemci nebudou mít email či budou potřebovat s připojením pomoci, organizátoři veletrhu jsou připraveni se vším pomoci. 

Veletrh je vhodný nejen pro uchazeče o zaměstnání, ale také pro žáky posledních ročníků středních škol a učilišť a studenty vyšších odborných či vysokých škol. Svou nabídku pracovních míst zde budou prezentovat firmy s různým zaměřením z celého Jihočeského kraje, a tak si budoucí absolventi mohou udělat představu o trhu práce v regionu, ale i nabízených pozicích či požadavcích na přijetí do zaměstnání. Kromě toho budou mít příležitost se s firmami domluvit na vykonávání povinné praxe v podniku, letní brigádě nebo tématu závěrečných prací. Jihočeští zaměstnavatelé se mohou již nyní na akci registrovat na webu Jihočeské hospodářské komory.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Na komíně pedárny přistál čáp. Přinese zvýšení porodnosti?

OBRAZEM: Z Dolan u Čkyně jede koloběžkové poselství na Hanou

Krádež v domě v Ševčíkově ulici má mít na svědomí recidivista

OBRAZEM: Bára Hrzánová přijela po roce zazpívat seniorům

Podvodník vylákal jedenáct tisíc jen díky e-mailu a telefonátu

OBRAZEM: První prachatický singltrek už čeká na otevření

Díky za návštěvu, milí umělci ze slovenského sdružení ARTEM!

Všechny obce mohou Čkyňským závidět Tajemství čkyňský lvů

Zimní zahrada hostí nejen běloruské památky zapsané v UNESCO

Za zdemolování soudní síně autem padla maximální pokuta

Opilý řidič zdemoloval u Kratochvíle auto a skončil v nemocnici

Cizinec přišel včera o peněženku, kterou nechal v obytném voze

Po Saturninovi obsadí letos zahradu Kratochvíle Limonádový Joe

KreBul se stal společností přátelskou zaměstnávání lidí 55+

Vimperskou talk show Šumavské bylinné zahájil Vinnetou

Prachatická radnice opět obnovila praxe pro lidi s handicapem

V jednašedesáti opilý bez respirátoru útočil na řidiče a strážníky

Dny duchovní hudby opět rozezní duši kostela sv. Jakuba Většího

Kulturu, školy a cestovní ruch povede od července nová vedoucí

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena