Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatice opět protestovaly proti stíhanému premiérovi

PRACHATICE – 17. prosince 2019 – 10:28 - V pondělí v podvečer se opět sešli prachatičtí příznivci Milionu chvilek pro demokracii před místním obchodním domem Prior.

      

   Text a foto: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ a LUKÁŠ KARBULKA 

  

   K celorepublikovým protestům proti premiérovi, který je archivy usvědčován ze spolupráce s StB a trestně stíhán, se včera přidaly i Prachatice. Protest v Prachaticích proti premiérovi svolala tradičně Marie Myšáková. „Chceme, aby politici přestali s podvody a lhaním. My to vidíme a chceme, aby se to změnilo, a mlčení neznamená souhlas,“ řekla Marie Myšáková.



   Jako host dorazil na protestní setkání ředitel Biologického centra Akademie věd ČR Libor Grubhofer, který pochválil účast na protestních akcích v Praze a nyní také v Prachaticích. „Vůbec si nemyslím, že se nás tu sešlo málo,“ řekl na úvod. „Působení Babiše v pozici premiéra je velice škodlivé pro naši zemi. Nejen že nám komplikuje situaci, ale nemá ani morální předpoklady k tomu, aby vedl naši zemi ani vládu. Není to ani někdo, kdo by nás měl reprezentovat. Musíme najít správného lídra, který bude silnější než premiér,“ shrnul Libor Grubhofer.



   Protestního setkání se účastnilo přibližně pět desítek protestujících všech věkových skupin. Číslo zúčastněných je oproti teplejším dnům z května a června nižší, ale atmosféra ale naopak zdála aktivnější. Mezi dvě stě osm měst, kde se s Milionem chvilek pro demokracii proti premiérovi v pondělí protestovalo, patří z prachatického okresu ještě Volary. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena