Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Národní park se opět otevírá. Můžete za vlky, rysy i jeleny

ŠUMAVA - 7/5 2021 - 12:15 – Správa šumavského národního parku po bezmála pěti měsících opět otevírá návštěvnická centra a informační střediska.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Jako první se otevřou venkovní prostory návštěvnických center. „O nadcházejícím víkendu mohou lidé navštívit venkovní prostory návštěvnických center Srní a Kvilda s výběhy vlků, rysů a jelenů. Podmínkou je však dodržování všech nařízených hygienických podmínek, tedy používání respirátorů nebo roušek a dodržování minimálně dvoumetrových rozestupů,“ řekla pro novináře vedoucí Návštěvnických středisek NP Šumava Adéla Kršňáková.

Komentované vycházky do jeleního výběhu na Kvildě ale zatím možné nejsou a jeleny je tu možné pozorovat jen ze dvou vyhlídek. Další omezení platí na Jezerní slati, kde musela být kvůli špatnému technickému stavu uzavřena vyhlídková věž – chodník tu ale přístupný zůstal. A rozhledna na Poledníku prochází rekonstrukcí a otevřena bude až letos v srpnu.

Od pondělí 10. května pak budou otevřeny i vnitřní prostory návštěvnických center a otevřou se i informační střediska v Kašperských Horách na Kvildě a ve Stožci. „Zpřístupnění malého návštěvnického centra Soví voliéry v Borových Ladech je plánováno na 1. června v případě, že to povolí epidemiologická situace a aktuálně platné hygienické podmínky.

Sezónní informační centra Idina Pila a Svinná Lada budou v provozu od června o víkendech a od července každý den,“ dodal další informace mluvčí národního parku Šumava Jan Dvořák.

Aktuální informace o podmínkách otevření středisek a center najdou návštěvníci na stránkách parku www.npsumava.cz.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena