Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Pro zdravotníky se hýbali aktivní sportovci, rodiny i lidé s kořeny

PRACHATICE - 5/5 2021 - 19:08 – Dubnový Běh solidarity pro zdravotníky a záchranáře v Prachaticích a ve Volarech dorazil úspěšně do cíle.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto poskytl Jan Kocourek  

  

Informoval nás o tom atlet a činovník hlavního organizátora - spolku Mattoni FreeRan Prachatice - Jan Kocourek. Do všestranného pohybu se podle jeho slov zapojili aktivní sportovci, celé rodiny i lidé s životními kořeny v Prachaticích. 

"Celkem 72 účastníků, kteří kvůli koronaviru individuálně běhali v terénu, jezdili na kole, chodili pěšky, svištěli na lyžích, vystupovali na šumavské tisícovky nebo dřeli na trenažerech, si připsalo na konto úctyhodných 21395 kilometrů. Podle záznamů to v Prachaticích bylo 42 lidí a 13 665 kilometrů, ve Volarech pak 30 lidí a 7 730 kilometrů," uvedl Jan Kocourek.

Část rolarských běžků a cyklistů.

Kromě aktivních sportovců a celých rodin přispěla podle jeho slov na dobrou věc i řada dalších lidí, kteří mají vztah k regionu, například sestra zakladatele Štěpánského běhu v Prachaticích Jindry Fiedlera, která žije v obci Stříbřec u Třeboně, nebo volarská rodačka Dana Míková, nyní v Praze, která se svými vnoučaty přispěla 10 korun za každý kilometr v pražském parku Stromovka. Připomenout si zaslouží i Jiří Vejvoda z Prachatic, kterého dostihl covid a pak zvýšil svůj příspěvek na 10 korun za každý kilometr, aby nahradil ztrátu v běhání kvůli nemoci. A přispívají celé rodiny, například Grabmullerovi, Hronovi, Fiedlerovi, Ardamicovi či Kocourkovi.

Jan Kocourek a Carlo Capalbo, Running Mall, Praha.

O přípravách a průběhu akce, která nemá v historii našeho regionu obdoby, jsme vás v prachatickoNEWS.CZ pravidelně informovali. Nyní plní všichni účastníci svůj slib a za každý kilometr přispějí jednou korunou na transparentní účet u Moneta Money bank, otevřený i pro příspěvky dalších zájemců do 10. května. Shromážděné finanční prostředky poslouží k nákupu potravin a lahůdek pro zdravotníky a záchranáře jako vyjádření úcty a poděkování za jejich záslužnou a obětavou práci. Firma Mattoni navíc přispěje na pitný režim záchranářů. 

Předání darů i poděkování všem účastníkům by organizátoři rádi uskutečnili veřejně v termínu, který oznámí. Jak to dovolí opatření proti šíření koronaviru. Cena od běžeckého centra RunCzech Praha v čele se zakladatelem Pražského mezinárodního maratónu Carlem Capalbem čeká na největšího přispívatele. Speciální tričko dostane ten, kdo se se svým tipem před zahájením akce nejvíce přiblížil vybrané částce. A připraveny budou i další věcné ceny pro účastníky akce.  

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena