Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachaticko: Vládní restrikce způsobily velký pokles kriminality

PRACHATICKO - 5/5 2021 - 15:33 – Na Prachaticku loni ubylo trestných činů o osminu a přestupků o třetinu. Podle policie za to mohou restrikce vlády.  

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Prachaticko patří podle policejních statistik k nejbezpečnějším regionům v Čechách. A loňský rok se do statistik u nás zapíše dalším výrazným poklesem. Trestných činů ubylo oproti roku 2019 o 12,8 procenta a přestupků dokonce o 34,5 procenta. „Mají na tom svůj velký podíl vládní nařízení a opatření vydaná v souvislosti se zabráněním šíření onemocnění covid. Ke snížení kriminality přispělo hlavně omezení mobility i shromažďování osob,“ vysvětlila prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Předloni policisté na Prachaticku zaznamenali 735 trestných činů, tedy zhruba dva denně. Loni to bylo jen 641, což představuje úbytek o 94 trestných činů. Násilných trestných činů ale naopak meziročně přibylo o osmnáct na 83.

Výraznému poklesu počtu přestupků pak pomohlo omezení mobility - tedy především provozu na silnicích. Počet přestupků v celém našem okrese se meziročně snížil o 2010 na 3821, přičemž přestupků v dopravě ubylo loni 1846. Počet přestupků na silnicích Prachaticka se tak meziročně snížil o 42 procent, přičemž nejpřísnější omezení platila zhruba polovinu roku.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena