Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Jan Bauer povede jihočeskou kandidátku trojkoalice SPOLU

PRACHATICE - 5/5 2021 - 9:41 – Prachatický poslanec a bývalý starosta Jan Bauer se na podzim pokusí o získání už šestého poslaneckého mandátu.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto www.janbauer.cz

  

Jan Bauer se stal volební krajskou jedničkou jihočeské ODS v letošních podzimních parlamentních volbách a zároveň povede kandidátku trokoalice SPOLU, kterou občanští demokraté tvoří s lidovci a TOP 09. Jihočeskou kandidátku ODS už Jan Bauer vedl v roce 2010 a v letech 2013 a 2017 byl její dvojkou. Pokud bude na podzim do sněmovny opět zvolen, získá už svůj šestý mandát a potvrdí, že patří k nejzkušenějším jihočeským i českým politikům a ve svém domovském městě nemá srovnatelně úspěšného konkurenta.

Na co byste se rád soustředil ve sněmovně v případě opětovného zvolení?

Rád bych se dál věnoval ekonomickým tématům a sociální politice. Budu určitě prosazovat rozumné změny v systému vyplácení penzí, které se nedotknou dnešních seniorů, ale těm budoucím zajistí důstojné stáří. To prostě bez odvážnějšího zásahu do penzijního systému nepůjde. A také bych rád přispěl k tomu, aby se v Česku nastavily lepší podmínky pro fungování sociálních služeb, hlavně pro seniory. Protože populace stárne a nevystačíme si s tím, co máme. Do budoucna musíme podpořit výstavbu nových domovů seniorů, alzheimer center a zlepšit podporu terénních služeb. Babišova vláda nás v tom bohužel neposunula ani o kousek dopředu. - Pokud budu zvolen, tak mě budou dál zajímat také regionální témata. Momentálně mám radost, že i díky mé iniciativě se snad již brzy začne stavět zbývající úsek dálnice D4 směrem na Písek. Doprava ale zůstává Achillovou patou našeho kraje. Na D4 potřebujeme navázat spojením dál na hraniční přechod Strážný a pohnout se musí konečně i dostavba dálnice D3. Možná to není na první pohled vidět, ale poslanec toho může pro svůj region udělat docela hodně. Navíc každý schvalovaný zákon nakonec ovlivňuje každodenní život lidí, ať už žijí u nás v Prachaticích nebo třeba v zapadlé vesničce na Šumavě.

A povedete v případě zvolení kandidátku prachatické ODS v komunálních volbách a budete kandidovat na starostu?

Tak to jste mě trochu zaskočil. V tuhle chvíli se soustředím na parlamentní volby, na ty komunální příští rok je ještě dost času. Každopádně ODS není ani na celostátní úrovni ani u nás v Prachaticích stranou jednoho člověka, takže o tom teprve s kolegy a dalšími členy povedeme debatu. A jsem si jistý, že včas představíme kandidáta, který by byl dobrým starostou a který by uměl našemu městu vrátit švih a prosperitu.

prachatickoNEWS.CZ představuje postupně kandidáty na poslance z Prachaticka, kteří mají reálnou šanci na zvolení. Prvním kandidátem je za Piráty Júsuf Traore (Prachaticko má prvního kandidáta na poslance. A to za Piráty) a dalším pak starosta Kvildy a krajský zastupitel Václav Vostradovský (Šumavu by ve sněmovně mohl zastupovat starosta Vostradovský). Jan Bauer má z této trojce vzhledem k volebním preferencím zatím největší šanci.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena