Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Posezením u kávy s veřejností ožila opět Kralova vila

PRACHATICE - 3/5 2021 - 10:42 – Živá vila připravila na první májový den na terase a zahradě před Kralovou vilou přátelské posezení pro veřejnost.

      

   Text a foto: LUKÁŠ KARBULKA  

  

Spolek Živá vila v sobotu pozval veřejnost na zahradu a terasu Kralovy vily. V přátelském duchu se u kávy a drobných pochoutek před funkcionalistickou prvorepublikovou vilou představily opravy, plány a nadcházející akce. Od srpna loňského roku, kdy spolek získal od města zpět nájemní smlouvu, udělal mnoho.

Po té, co byla vila uklizena, začali v ní členové spolku s menšími stavebními pracemi a také tu uspořádali několik kulturních a společenských událostí jako byl třeba festival Vivat Vila. Další plány Živé vily závisí na vládních restrikcích. Nejbližší událost by se tu měla konat 7. května od 17:00, kdy si u Kralovy vily budete moct vyměnit své nepoužívané oblečení za jiné a poté tu 20. května proběhne knihobraní.

Velmi milou sobotní událost při slunečném počasí snad jen trochu pokazil fakt, že současná vládní opatření ještě nepovolila plánovanou prohlídku uvnitř. S naší redakcí jsme vám tak alespoň něco málo z interiéru vily nafotili.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena