Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Začíná desátá Hospicová desítka nejen pro prachatický hospic

PRACHATICE - 1/5 2021 - 10:36 – Tradiční benefiční běžecký závod Hospicová desítka bude mít letos netradiční podobu. Potrvá celý měsíc v několika městech.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

„Letos se uskuteční již desátý ročník, jehož cílem se z vybraných finančních prostředků pořídit koncentrátor kyslíku. Akce se mohou malí i velcí sportovci zúčastnit od 1. do 31. května. Zatímco v minulých letech se závod konal pouze v Prachaticích, letos budou zapojena všechna města, ve kterých má Hospic sv. Jana Neumanna své pracoviště – Prachatice, České Budějovice, Strakonice a Český Krumlov,“ vysvětlila Šárka Pechková z prachatického hospice.

Závodníci se musí kvůli vládním restrikcím vydat do závodu individuálně. Připraveny jsou pro ně trasy dlouhé pět a deset kilometrů. „Všechny trasy jsou detailně popsány v přihlašovací aplikaci https://www.xterra.cz/cs/tour-application/hospicova-desitka/. Účastníci si zvolí délku tratě a město, ve kterém se chtějí zúčastnit. Závodníci pak mohou závod absolvovat kdykoli během května,“ řekla Šárka Pechková.

Nakonec pak organizátoři připravují virtuální vyhlášení výsledků a ti nejlepší dostanou drobné odměny poštou a každý závodník získá diplom s výsledným časem. Speciální odměny přitom budou čekat na ty, kteří zdolají minimálně dvě trasy. „Důležité je připomenout, že účastníci trať mohou proběhnout, ale také projít. Primárně nejde o závod ale o možnost zasportovat si a přispět startovným na dobrou věc,“ dodala Šárka Pechková závěrem.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena