Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperk čeká třítýdenní kličkování mezi třemi uzavírkami

VIMPERK - 30/4 2021 - 10:09 – Ke stávajícím dvěma velkým dopravním omezením se ve Vimperku ve druhé polovině května přidá třetí.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Ve Vimperku je od března v plném proudu rekonstrukce ulice 1. máje, kterou financuje město a také oprava povrchu v Sušické ulici, kterou na hlavním tahu z Prachatic do Sušice financuje Jihočeský kraj. A právě kraj spustí na průtahu Vimperkem ve druhé polovině května další velkou investici. Silnici 145 pod estakádou na Pražské uzavře kvůli budování nového mostu.

Objízdná trasa povede po Pražské k čerpací stanici. Na průtahu městem směrem na Sušici a opačně na Prachatice tak bude čekat na řidiče souběh dvou velkých investic a zdržení na semaforech i na objízdné trase. Oprava v Sušické ulici je přitom povolena do 4. června. „Nový most 145-023 ve Vimperku by se měl začít stavět 17. května, pokud všechno půjde podle předpokladů a s dokončením se počítá začátkem listopadu,“ vysvětlil pro prachatickoNEWS.CZ mluvčí Jihočeského kraje Radek Šíma. Souběh by tak měl trvat zhruba tři týdny.

Investice do mostu je podle kraje nutná kvůli nevyhovujícímu stavu starého mostu, který bude odstraněn. „Likvidace starého mostu a stavba nového přes Volyňku si vyžádá náklady 31 milionů korun. Součástí projektu je i úprava koryta Volyňky v délce 58 metrů a vybudování provizorní lávky zhruba 25 metrů po proudu řeky,“ řekl náměstek hejtmana Antonín Krák. Kraj také nechá přeložit sítě, které vedou mostem, do chrániček pod koryto řeky. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena