Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Volarský výtvarný workshop bude. Letos hlavně s českou účastí

VOLARY - 29/4 2021 - 9:48 – Dobrou zprávou nejen pro výtvarníky je, že se letošní čtvrtý ročník Volarského výtvarného workshopu v červenci uskuteční.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

O přípravách na setkání renomovaných umělců ve dnech 24. až 31. července informoval jeho hlavní organizátor Vít Pavlík, starosta hostitelského města.

"Protože zatím přesně nevíme, jak se bude vyvíjet epidemiologická situace a jaká budou omezení v cestování, rozhodl jsem, že letošní workshop nebude s jinak pravidelnou mezinárodní účastí. Samozřejmě i na příjezd výtvarníků ze zahraničí budeme připraveni. Zatím jsme pozvali půldruhé desítky renomovaných českých tvůrců," uvedl Vít Pavlík. Hlavní stan workshopu bude v Základní umělecké škole a Městském hotelu Bobík.

Umělce bude hostit město ležící v krásné krajině na okraji Národního parku Šumava, které bylo v minulosti významnou zastávkou na Zlaté stezce spojující bavorský Pasov a Prachatice. "Cílem workshopu je vytvořit kvalitní podmínky pro výtvarná setkávání. Ta mají jednu krásnou vlastnost - dovedou posouvat jak tvůrčí hranice, tak především ty lidské a mezilidské. Pevně věřím, že tento workshop opět umožní konfrontaci různých uměleckých názorů a zkušeností, a také vytvoří mnoho profesních i mezilidských pout," dodal Vít Pavlík.

Volarský výtvarný workshop se každoročně těší velké pozornosti obyvatel i návštěvníků města. S umělci se setkávají přímo při prohlídkách městských zákoutí, tvorbě v plenéru, návštěvách městských organizací či výletu do okolí. Workshop korunuje výstava uměleckých děl v areálu Základní umělecké školy ve Volarech. Její vernisáž se uskuteční 30. července. V plánu mají organizátoři opět vydání reprezentativního katalogu vytvořených prací. V duchu tradice věnuje každý umělec jedno své dílo do městské sbírky umění, kterou radnice pravidelně představuje veřejnosti.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena