Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Po bronzu dnes získal prachatický areál lesních her i stříbro

PRACHATICE - 28/4 2021 - 19:03 – Lesní hřiště na Lázních sv. Markéty uspělo v anketě o dřevěnou stavbu roku, jejíž výsledky byly vyhlášeny dnes.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Areál lesních her na Lázních sv. Markéty přihlásila do ankety už podruhé prachatická radnice. Poprvé soutěžila druhá etapa a získala v hlasování veřejnosti třetí místo ve své kategorii. A nyní veřejnost poslala na stříbrnou pozici poslední třetí etapu areálu. Ta soutěžila v kategorii velkých dřevěných staveb a porazila ji jen naučná stezka Olšina u stejnojmenného rybníka na Českokrumlovsku.

V jedenáctém ročníku ankety soutěžilo pětašedesát projektů a zapojilo se do něj přes 35 000 hlasujících. Stezka u Olšiny, která prachatický areál porazila, se přitom těšila výrazně větší mediální pozornosti a tak je stříbro pro Prachatice velký úspěchem. Anketu vyhlašuje pravidelně Nadace dřevo pro život, která chce podporovat využívání dřeva jako obnovitelné suroviny.

Idea prachatického lesního hřiště jako celku vzešla od radního Jiřího Macharta a realizaci jednotlivých etap vedl místostarosta Jan Klimeš. První etapa areálu, která je určena pro děti ve věku od 3 do 12 let, a byla dokončena v roce 2017, je tvořena pěti stanovišti, která zpodobňují obydlí místních lesních zvířat (mraveniště, veverčí stezka, žabí tůň, ptačí hnízda a pavoučí altán). Druhá lokalita, otevřená v roce 2018, určená pro věkovou kategorii 12+, je koncipována jako kruh na sebe navazujících herních a posilovacích prvků. Ve třetí etapě najdou od loňska dospělí, senioři ale i děti a mládež například čítárnu, hernu a hudební koutek.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena