Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Živá vila opět ožívá. Upravuje okolí a v sobotu zve veřejnost

PRACHATICE - 27/4 2021 - 11:41 – Živá vila se v Prachaticích jako jedna z prvních po rozvolnění pouští do příprav živých veřejných akcí a zve na den otevřených dveří.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto FB Živé vily  

  

Spolek Živá vila má v Kralově funkcionalistické vile z roku 1931 v plánu v květnu hned čtyři akce - když je platná vládní pravidla dovolí. A první bude v sobotu 1. května od patnácti hodin den otevřených dveří.

„Připravíme posezení v zahradě a na terase vily s patřičnými rozestupy. Zájemcům také ukážeme, na čem teď pracujeme a jaké jsou naše plány. Uvidíme, jestli se budou moct konat komentované prohlídky,“ řekla předsedkyně Živé vily Barbora Koritenská. „Podle nařízení se přizpůsobíme, jsme ochotní provádět i jeden na jednoho. Navíc budou na zahradě vily umístěny panely o historii a významu Kralovy vily. K dispozici bude také káva s sebou a nějaké drobné občerstvení,“ dodala.

Ve vile už to přitom žít začalo o uplynulém víkendu, kdy se členové spolku pustili do úprav zadní části pozemku, na které se mají v budoucnu konat promítání nebo třeba pečení pizzy. Vyráběli tu například vyvýšené záhony, lavičky a sázeli kytky.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena