Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Z Vimperka na Boubín, z Volar na Bobík a z Prachatic na Libín

PRACHATICKO - 21/4 2021 - 12:53 – Život na Prachaticku oživí nový etapový závod v běhu do vrchu na tři Šumavské tisícovky spojený s kulturním festivalem.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Tým pořadatelů v čele s ředitelem závodu Michalem Pilouškem chystá na červenec na Prachaticku unikátní událost, která spojí sport s kulturou a také architekturu tří měst s přírodou tří šumavských hor. Půjde o etapový závod v běhu do vrchu, který se bude konat od 9. do 11. července ve Vimperku, Volarech a Prachaticích. Z těchto měst se poběží na vrcholy, které se nad nimi tyčí – tedy na 1362 metrů vysoký Boubín, 1266 metrů vysoký Bobík a 1096 metrů vysoký Libín.

Závody dlouhé pět až deset kilometrů povedou z historických center na vrcholy tři dny po sobě. Bude ale možné se účastnit i třeba jen jedné etapy. Organizátoři přitom pro případ návratu restrikcí pracují nejen s variantou hromadného startu, ale také s možností časovky.

„Po vzoru Tour de France budou dekorováni jak vítězové jednotlivých etap, tak samozřejmě vítězové celkoví. Vyhlásili jsme tradiční věkové kategorie, ale také připravujeme dětské závody v centrech měst. A připravujeme i doprovodný kulturní festival ve všech třech městech. Za jeho dramaturgií stojí renomovaný produkční Šimon Blaschko, který je také pořadatelem Vimperského majálesu a dalších akcí,“ uvedl ředitel závodu Michal Piloušek. www.3vrcholy.cz

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena