Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Martin Malý: Pozemky na lázních chceme jen za rozumnou cenu

PRACHATICE - 13/4 2021 - 9:17 – Už pět let je Resort sv. Markéty v likvidaci a prodává i pozemky na lázních. Prodej se ale nedaří a radnice vyčkává.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Letos v říjnu uplyne dvacet let od chvíle, kdy město vložilo pozemky tehdy oceněné na 8,1 milionu korun do Léčebného centra sv. Markéty. Pozemky město vykoupilo z předchozího neúspěšného podniku na lázních. Projekt Léčebného centra nejprve nabobtnal, když se odhady nákladů vyšplhaly až na miliardu korun. Také měnil investory a nakonec se zmenšil na polovinu a stejně skončil bez dotace po patnácti letech v likvidaci.

Mezi tím se společnost přejmenovala na Resort sv. Markéty Prachatice. O vyhlášení likvidace rozhodla valná hromada a většina akcionářů k 1. lednu 2016. Město, které začínalo v projektu s polovičním podílem, už v té době bylo menšinových akcionářem a vyhlášení likvidace nepodpořilo.

Pět let od vstupu do likvidace se na lázních nic neděje, zbytky budov tu chátrají a město vyčkává. „Likvidátor to prodává několik let. S několika zájemci, dle jeho slov, již jednal, ale zatím se to neprodalo,“ řekl pro prachatickoNEWS.CZ starosta Martin Malý.

Město by o strategické a cenné pozemky Resortu sv. Markéty stálo, ale problém je v jejich ceně. „Řekli jsme, že o ně budeme usilovat za rozumných finančních podmínek. Nyní je cena přibližně padesát miliónů korun, protože součástí prodeje není jen jedno aktivum společnosti, ale i ostatní a to znamená, že se to prodává i s projektovou dokumentací na celý resort,“ vysvětlil prachatický starosta s tím, že výši „rozumné“ sumy není možné z obchodních důvodů blíže specifikovat.

Tlačí město na rozdělení prodeje na pozemky a projekt zvlášť? „Většinový akcionář to rozdělit nechce a v této chvíli je vše závislé na jeho vůli,“ řekl Martin Malý. Město tak na osud pozemků nemá v tuto chvíli žádný přímý vliv. Jen územním plánem stanovuje, že na nich může vyrůst pouze objekt pro wellness.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena