Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Novinka prachatického adventu zahajuje v pondělí

PRACHATICE – 13. prosince 2019 – 10:32 – Prachatický advent čeká letos nová akce, a to Adventní podvečery na Velkém náměstí. Konat se budou v příštím týdnu.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Podvečery připravuje parta místních nadšenců, dobrovolníků a opozičních zastupitelů ve spolupráci s odborem kultury, školství a cestovního ruchu. „Město nám poskytne stánky, pódium a elektřinu, zajistí také výlep plakátů na plakátovací plochy. Jsme rádi, že se nám podařilo spolupráci navázat,“ řekla za organizátory Barbora Koritenská, která nám odpověděla na několik otázek.

Jaký program návštěvníky Adventních podvečerů čeká?
O samotný program se postarají místní spolky, sdružení a iniciativy - ty jsme buď oslovovali, nebo se nám sami přihlásily. Mezi vystupujícími nejsou jen kapely, ale také sbory místních základních škol a pěvecké sbory seniorů. Právě tohle propojování generací nám přijde důležité - nejde o akci pro konkrétní věkovou skupinu, budeme rádi, když osloví široké spektrum obyvatel. Během celého roku, nejen před Vánoci, je podle nás důležité, aby mezi sebou obyvatelé komunikovali, aby tady vládla jakási sounáležitost. Jen tak se může člověk ve městě cítit dobře a přijme ho za své.

Co je cílem?
Stejně jako při pořádání jiných akcí nám jde hlavně o oživení centra města. Chtěli bychom, aby to tu časem fungovalo jako v jiných městech u nás i v zahraničí v adventním čase - člověk se může na chvíli zastavit, odpočinout si od vánočního shonu u horkého punče, setkat se s přáteli a známými, dát si něco dobrého na zub... Zkrátka užít si předvánoční atmosféru trošku jinak, klidněji a v kruhu přátel. Dobré vztahy s lidmi kolem nás působí navíc jako nejlepší prevence lhostejnosti. Podobnými akcemi se snažíme ukázat, že k péči o společný prostor může přispět každý. A rozšíření kulturní nabídky může také zvýšit kvalitu života ve městě.

Jak myšlenka na Adventní podvečery vznikla?
Nápad vznikl vlastně spontánně, když jsme společně s Jakubem Nepustilem mluvili s paní Dolejškovou o vánočních trzích. Rozhodli jsme se zkusit něco nového, na co třeba nejsou lidé zvyklí, ale jsme si jisti, že určité skupině obyvatel tato možnost setkat se chybí.

A kdy a na co konkrétně je možné se na náměstí vydat?
Akce je naplánovaná od 16. do 20. prosince každý den od 17:00 do 21:00 hodin. Na náměstí budou stánky s horkými nápoji vánočních chutí - punč, svařák, grog a drobným občerstvením jako je cukroví, cupcakes, bramboráky, klobásy... K tomu je na každý den připraven kulturní program - viz plakát. Nebude chybět zpěv, vánoční scénky, koncerty, tancování. Věříme, že si každý vybere podle svého gusta :)

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena