Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperské informační radary čekají škatulata - změní místa

VIMPERK - 8/4 2021 - 14:05 – Vimperští zastupitelé uvolnili třicet tisíc korun na přesuny informačních radarů z míst, kde nově hlídají pokutující radary.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Vimperk loni instaloval pokutující radary na Korkusově huti a v Sušické ulici. Na těchto místech ale už před tím stály i informační radary, které ukazují řidiči aktuální rychlost, ale informace k řízení o pokutě neukládají. A tyto informační radary nyní změní místa.

Pro dva radary, které stály na Korkusově Huti, vybrala radnice místo v ulici Nad stadionem a také ve Špidrově ulici u výjezdu hasičů. Novinářům to řekl místostarosta Zdeněk Kuncl. Informační radar na Sušické ulici zatím zůstane i s tím pokutujícím, dokud pro něj radnice nenajde vhodné umístění. „Například ve Hřbitovní ulici u letního kina se jezdí rychle,“ řekl místostarosta Zdeněk Kuncl.

Informační radary sice řidiče nevyfotí a nepošlou do správního řízení, ale tím, že ukazují řidičům jejich rychlost, přinutí alespoň část z nich zpomalit. Navíc radnici poskytují cenné informace o tom, kolik aut kolem nich projede a jak jedou rychle.

Radar v Sušické ulici, který bude čekat na své nové umístění.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena