Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatičtí senioři patřili na La Manche k nejlepším v republice

PRACHATICE - 3/4 2021 - 9:30 – Prachatičtí se v kampani La Manche na suchu zařadili se 7 835 našlapanými kilometry k nejlepším v republice. 

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: Karel a Hanka Rabenhauptovi

  

Účastníci s převahou seniorů zaznamenávali po celý únor metry a kilometry své chůze, ale i jízdy na vozíku. "Po uzávěrce nám zaslali své výsledky ještě další desítky účastníků, takže bychom se bývali dostali na číslo 8 850 kilometrů. Do putování přes symbolický kanál La Manche, které letos nahradilo každoroční plavání seniorů v prachatickém bazénu, se zapojilo více než 90 účastníků (s dodatečně nahlášenými by to bylo 118). Byli mezi nimi senioři, osoby se zdravotním postižením, děti i mladí lidé, a to nejen z Prachatic," zhodnotila akci Hanka Rabenhauptová. 

Jak uvedla, připojily se také seniorky z Malenic, Volyně, z obce Zálezly, ze Strunkovic nad Blanicí či Bušanovic, ale i ze Soběslavi. Zapojila se i Městská knihovna Prachatice, Chelčický domov sv. Linharta a prachatický Domov seniorů Mistra Křišťana. Nejmladším účastníkem byl čtyřapůlletý  Matěj a nejstarší účastnicí 92letá paní Marie. Slíbenou výstavu z průběhu akce spolu s tipy na výlet připraví organizátoři pro veřejnost v květnu v SeniorPointu Prachatice.

Ti nejaktivnější - nejen ti, kteří ušli nejvíce kilometrů, ale i ti, co navštívili zajímavá místa, jeli na vozíku, či nachodili kilometry s hůlkami, obdrželi koncem března diplomy - certifikáty, pěkné ceny a balíčky vitamínů od Klubu SenSen Prachatice i sponzorů. Akci podpořilo také město Prachatice.

Hanka Rabenhauptová má přehled také o celostátních výsledcích La Manche: "Celkem v republice za únor nachodilo 1700 senzačních seniorů 160 000 kilometrů. Do soutěže se přihlásilo více než 50 míst v republice. Nejúspěšnější co do počtu nasbíraných kilometrů byli senioři z Klubu Aktiv v Českých Budějovicích s 26 324 kilometry. Druzí skončili členové Senior klubu ZVVZ z Milevska, kde se do výzvy zapojilo úplně nejvíc účastníků – ve 162 lidech zdolali 14 730 kilometrů. Třetí místo obsadili senioři z Rožnova pod Radhoštěm s nachozenými 7 968 kilometry. A Prachatičtí získali v celostátním hodnocení 4. místo se 7 835 kilometry.

Jen tak dál, nepřestaňte chodit. Chůze je zdravá, dravá i hravá!" 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena