Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Restaurace a kavárny budou mít opět předzahrádky zadarmo

PRACHATICE - 1/4 2021 - 11:00 – Prachatická radnice letos opět odpustí restauracím a kavárnám poplatky za předzahrádky. Jde o pomoc v době restrikcí.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

„Letos bude poplatek za předzahrádky opět odpuštěn. Stejným způsobem jsme tuto pomoc poskytli našim podnikatelům i v loňském roce. Je to po odpuštění nájemného v městských nebytových prostorech ve výši 50 procent - o dalších 50 procent si mohou požádat stát - další pomoc podnikatelův této nelehké době,“ vysvětlil rozhodnutí radních starosta Martin Malý. Otázkou zatím zůstává, zda podnikatelé budou moct toto odpuštění poplatků využít, tedy zda vláda letos plně obnoví provoz restaurací i s předzahrádkami.

Prachatická radnice jde zatím střídmější cestou, co se týče podpory místních podnikatelů. Avizovala sice, že bude chtít ekonomiku ve městě podpořit investicemi, ale menších projektů, o které by mohli místní podnikatelé usilovat, má připraveno málo. Nákladnou rekonstrukci letního kina pak bude provádět firma sídlící v Praze. A k tomu koalice odmítá byť i jen debatu o odpuštění nájmů lidem v městských bytech nebo vzdání se odměn zastupitelů, které navrhovala opozice. Podobně střídmé v podpoře místní ekonomiky jsou ale i další radnice v regionu.  

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena