Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Sto metrů dlouhý chodník v Husinecké čeká oprava za milion

PRACHATICE - 30/3 2021 - 16:38 – Prachatická radnice letos opraví a rozšíří chodník v Husinecké ulici. Také mu dá prvky pro slepce a upraví tu i přechod.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Chodník v Husinecké ulici patří k jedné ze dvou hlavních pěších tras mezi panelovým sídlištěm na Šibeničním vrchu a centrem. Úzký a nevyhovující k míjení a zimní údržbě je prakticky od svého vzniku a nyní je rovněž ve špatném stavu. Od křižovatky s Českou ulicí ke kruhovému objezdu měří zhruba sto metrů a zastupitelstvo na jeho rekonstrukci uvolnilo jeden milion korun.

„Tento chodník má hned několik významných nedostatků. V některých místech je velmi úzký, což je zřejmé v letním období, ale zejména pak v zimním období. V zimě se tento úsek obtížně udržuje, jelikož vzhledem k jeho nedostatečné šíři nelze užít techniku. Musí tak být uklízen ručně, přičemž je běžné, že je na jeho části nahrnut sníh z údržby přilehlé silnice. Není pak výjimkou, že si protijdoucí chodci musejí dávat přednost, či se míjejí vstupem a chůzí na silnici, nemluvě pak o situaci, kdy tudy prochází občan s kočárkem,“ píše se v důvodové zprávě pro zastupitele.

Dalším problémem je tu přechod ve směru k poště. Je veden přes komunikaci šikmo a chybí mu navigační prvky pro slepce. Chodník proto bude rozšířen o třicet až padesát centimetrů, vzniknou tu opěrné zídky, přechod bude narovnán a dostane prvky pro nevidomé. Opravy se tu dočká také přístřešek na kontejnery. Pro obyvatele sídliště, kde žije více než třetina Prachatic, to pak bude znamenat v době rekonstrukce, že lepší bude jít do centra Oseckou a Pivovarskou ulicí.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena