Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Velký požár stavení zničil střechu a podkroví. Škoda 2 000 000

ZÁLEZLY - 23/3 2021 - 11:07 – Čtyři jednotky hasičů vyjížděly včera ráno likvidovat velký požár střechy a podkroví obytného stavení v Zálezlech u Čkyně.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytl HZS Jihočeského kraje

  

Hořet začalo zemědělské stavení používané k bydlení v Kovaníně, který je součástí Zálezel ležících mezi Čkyní a Vlachovo Březím. Hasiči informace o požáru dostali v 8:39 hodin ráno a na místo poslali profesionální hasiče ze stanice Prachatice a jednotky SDH obcí Vlachovo Březí, Čkyně a Zálezly.

„Požár v době příjezdu hasičů ničil celou střechu. Průzkum ukázal, že hoří nejen střecha, ale i obytné podkroví. Hasiči nikoho neevakuovali, majitel odmítnul ošetření ZZS i pomoc hasičského posttraumatického týmu. Požár byl pod kontrolou hasičů za necelou hodinu a půl. Velitel zásahu hlásil lokalizaci požáru v 10:21 hodin,“ popsala zásah jihočeská mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Následovalo rozebírání střechy a dohašování jednotlivých ohnisek. Po třinácté hodině pak poslal velitel zásahu jednotky zpět na základny a na místě zůstali jen místní hasiči, aby požářiště monitorovali až do večera. Příčiny požáru zjišťuje vyšetřovatel HZS Jihočeského kraje.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena