Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatické lesní hřiště se může stát dřevěnou stavbou roku

PRACHATICE - 16/3 2021 - 8:22 – Prachatická radnice už podruhé přihlásila areál lesních her na Lázních sv. Markéty do ankety o dřevěnou stavbu roku.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Areál lesních her, který se na konci loňského roku dočkal otevření své třetí a poslední etapy, už v anketě, kterou vyhlašuje Nadace dřevo pro život, soutěžil. A získal bronzovou pozici v kategorii velkých venkovních hřišť. Nyní radnice do jedenáctého ročníku ankety přihlásila třetí etapu, která stála necelé dva miliony korun, a zhruba polovinu město uhradilo z dotace.

Úspěch hřiště v anketě závisí i na hlasech z Prachaticka. Hlasovat je možné přitom do 24. března na webu nadace zde. Pro vylosované hlasující jsou připraveny i ceny v podobě dovolené v podhůří Orlických hor. „Spolu s veřejností hodnotí díla i odborná porota. Ta je složená z dvanácti odborníků z oblasti dřevěných konstrukcí, staveb, architektury a interiérového designu. Porotci přihlášená díla hodnotí zejména podle úrovně jejich technického zpracování, inovativnosti a způsobu využití dřeva,“ dodala projektová manažerka Nadace dřevo pro život Natalie Srbková.

Idea hřiště jako celku vzešla od radního Jiřího Macharta a realizaci jednotlivých etap vedl místostarosta Jan Klimeš. První etapa areálu, která je určena pro děti ve věku od 3 do 12 let, a byla dokončena v roce 2017, je tvořena pěti stanovišti, která zpodobňují obydlí místních lesních zvířat (mraveniště, veverčí stezka, žabí tůň, ptačí hnízda a pavoučí altán). Druhá lokalita, otevřená v roce 2018, určená pro věkovou kategorii 12+, je koncipována jako kruh na sebe navazujících herních a posilovacích prvků. Ve třetí etapě najdou dospělí, senioři ale i děti a mládež například čítárnu, hernu a hudební koutek.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena