Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Otužilecká akce Covide, nezlob mě dostala lockdownový mód

PRACHATICKO - 3/3 2021 - 12:44 – Vládní restrikce nakonec omezí i jednu z mála akcí, které měly oživit letos v zimě v našem regionu veřejný život.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto: Turistický spolek Lipenska

  

Turistický spolek Lipenska připravoval na 27. února akci, která dostala název Covide, nezlob mě. Ten byl odvozen od nové společenské hry a spolku šlo primárně o propagaci otužování, které zlepšuje tělesnou kondici a také o propagaci regionu kolem Lipna, který těžce ekonomicky trpí kvůli celoplošným vládním zákazům. Akce byla nakonec přesunuta na 6. března, ale kvůli novým restrikcím se přesouvá z veřejné sféry do té ryze soukromé. Jedním z míst, kde se měla akce konat byla i Nová Pec na Prachaticku.

„Akci na Lipně jsme museli zrušit. Našli jsme ale její lockdownový mód a vyzýváme otužilce z celé země, aby se do akce soukromě zapojili. Nesmíme cestovat mimo okres, ale sportovat a chodit na výlety v katastru svých měst a obcí smíme. To je dostatečný prostor, který můžeme využít a akci Covide, nezlob mě zorganizovat na dálku,“ říká předseda Turistického spolku Lipenska Jiří Mánek. Začátek akce je v sobotu 6. března v 7.00 hodin ráno a konec v neděli 7. března v 17 hodin.

„Každý má ve svém okolí studenou vodu, potok, řeku, jezírko, jezero, nádrž, nebo třeba jen sud pod okapem. Pojďme se tedy o víkendu 6. a 7. března společně ponořit do ledových vod v naší domovině covidu navzdory a akci COVIDE, NEZLOB MĚ společně uskutečněme,“ vyzval Jiří Mánek.

Kdo se ponoří do ledové vody v místě svého bydliště a pořídí z toho fotografii, ji bude moct nahrát na web www.lipensko.cz/covidenezlobme. „Na stránce je připraven formulář, kam každý vepíše jméno, příjmení a okres, ve kterém se do vody ponoří. Zde bude možné také na počítadle sledovat narůstající počet účastníků. Stránka automaticky vygeneruje účastnický certifikát s fotografií a jménem, který pak účastník nasdílí na facebook,“ dodal mluvčí spolku Pavel Pechoušek.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena