Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Dva hasiči ze žebříku připravili Stopařku o její červenou roušku

PRACHATICE - 26/2 2021 - 14:30 – Prachatičtí profesionální hasiči připravili vitějovickou Stopařku o její červenou roušku. Použít při tom museli žebřík.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

Prachatičtí profesionální hasiči dnes informovali, že ve čtvrtek 25. února vyjížděli po jedenácté hodině dopoledne do Vitějovic. Dva z nich tu z automobilového žebříku odstranili z Pomníku Míru věci, které na něj navěsili neznámí recesisté – jednou z nich byla i červená rouška.

Fotografie ze zásahu hasičů nejsou k dispozici. „Zásah to byl standardní s použitím výškové techniky, nebyla zde žádná komplikace. Kdo zásah nahlásil, nemám v systému uvedeno,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Vitějovická křižovatka je místem, kde se na konci druhé světové války setkalo několik armád a na památku tu vznikl malý pomník. V osmdesátých letech na druhé straně křižovatky vládnoucí KSČ nechala postavit nový pomník, který si ale příliš oblibu veřejnosti nezískal a dostal přezdívku Stopařka. O tom, že se na soše Stopařky objevila rouška, informoval Prachatický deník loni v říjnu (ZDE). Starý pomník byl nedávno poničen při nehodě dvou aut a čeká ho rekonstrukce.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena