Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperk dostane jednatřicet nových bytů. Plánovaly se deset let

VIMPERK - 23/2 2021 - 11:55 – Po deseti letech od koupě bývalého lesnického internátu se Vimperk dočká, že v nich letos vznikne jednatřicet nových bytů.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Vimperská radnice plánuje dokončení nových bytů ve druhé polovině letošního roku. Vznikají v chlapecké části bývalého lesnického internátu za zhruba 16,5 milionu korun. Investice se připravovala několik volebních období a komplikovaly ji mimo jiné třeba debaty o možnosti získat dotaci nebo rozsah nákladů a projektu. Internát a školu město koupilo v roce 2011 od Jihočeského kraje za 8,8 milionu korun poté, co odtud kraj přesunul výuku budoucích lesníků do Písku.

Objekt internátu pochází ze 60. let a má tři podlaží s tím, že přízemí je podsklepené. Byty, které tu vzniknou, budou velikosti 1+kk, 2+kk, 3+kk. „Vzhledem k tomu, že objekt je patrový, bude v něm vybudován výtah. Součástí stavby bude také úprava přízemí/suterénu sklepních prostor pro nové nájemce bytů,“ vysvětlil místostarosta Zdeněk Kuncl. Zakázku na přestavbu získala ve výběrovém řízení společnost GSI Invest s.r.o.

Do hlavní budovy bývalé lesnické školy přestěhovala radnice městskou knihovnu a dívčí část internátu upravila na byty a pronajala soukromé firmě. V minulosti také většina vedení města mluvila o tom, že sem chce přestěhovat služebnu městské policie.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena