Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Pečovatelské domy v Prachaticích očkovaly už i druhou dávkou

PRACHATICE - 23/2 2021 - 9:33 – Obyvatelé domů s pečovatelskou službou v Prachaticích mají i druhé očkování proti nemoci covid úspěšně za sebou.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: Hanka RH+ Rabenhauptová

  

Druhé dobrovolné očkování seniorů vakcínou proti covidu se uskutečnilo minulý týden přímo v prachatických domech s pečovatelskou službou Na Sadech a v DPS Skalka. "Proběhlo to bez problémů pod skvělým vedením manažerky Evy Čížkové z prachatické nemocnice, MUDr. Michaely Neumannové, obvodní lékařky, pečovatelek Oblastní charity Vimperk a stálé pracovní skupiny Krizového štábu Prachatice. Přišli i někteří noví zájemci o očkování, kteří se dodatečně rozmysleli. Očkováni však nebyli, protože vakcíny byly připraveny přesně na počet nahlášených obyvatel. Bylo jim proto nabídnuto zaregistrování a vyčkají na termín dalšího očkování," uvedla Hanka Rabenhauptová, koordinátorka z očkovacího týmu.

Po dohodě s ředitelem Nemocnice Prachatice Michalem Čarvašem vždy celý očkovací tým přijel za seniory, kteří nemuseli nikam chodit, vyřídil jim registraci a postupně je naočkoval. Na šest desítek seniorů v domech s pečovatelskou službou Na sadech, Skalka, v Domově Matky Vojtěchy, v Hospicu sv. Jana N. Neumanna, Domově seniorů Mistra Křišťana a Senior house Eden, kteří měli zájem, je nyní naočkováno. Vakcínu dostaly i pečovatelky.

"Očkována proti nemoci covid je tedy větší část obyvatel těchto zařízení, ze sta procent to ani nejde. Všechno proběhlo bez výrazných potíží. Neočkovali se ti, kteří nemoc prodělali a ti, kteří se rozhodli očkování nepodstoupit. Součástí dobře zorganizovaného servisu pro ty, kteří z různých důvodů nemohli přijít na daný termín, byl i jejich odvoz taxíkem Maxíkem a naočkování přímo v prachatické nemocnici," dodala Hanka Rabenhauptová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena