Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Phénix čelí novým výzvám ve zcela nové covidové situaci

PRACHATICE – 5/8 2020 - 12:58 – Koronavirová krize zavřením škol nepřipravila jen pedagogy o přímý kontakt s žáky. Do škol náhle nemohli ani lektoři primární prevence.

      

   Z redakční pošty: Tereza Pravdová, realizátor primární prevence Phénix

  

Ze dne na den se veškeré programy, kvůli kterým za žáky lektoři cestují po celém jihočeském kraji, zastavily. A tak se přes léto lektoři připravují na zcela novou situaci, nové problémy a hodnoty u žáků. Připravují program, jenž by měl žáky podpořit ve zvládání krizových situací v životě. Zabývají se tématem vyčleňování jedinců z virtuálního kolektivu, neboť kyberprostor byl v době krize v podstatě jediným možným sociálním kontaktem s vrstevníky.

S tímto tématem úzce souvisí další a to vztahová problematika v době krize, kde se zaměřují lektorky na obnovení skupinové koheze a posílení skupinové dynamiky pozitivním směrem. Další téma se dotýká trávení volného času včetně vlastní zodpovědnosti k plnění svých povinností, jenž reaguje na samostudium, ke kterému se každý žák postavil v době krize po svém. A v neposlední řadě je velkým tématem současnosti vliv médií, který často formuje a rozděluje společnost. 

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena