Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Cvičení s rouškami udělalo seniorům radost

PRACHATICE – 20/6 2020 - 10:34 – Cvičení šité na míru, podpořené městem Prachatice z grantu Volnočasové aktivity 2020, probíhá i letos v Domově seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích.

      

   Z redakční pošty: Hanka RH+ Rabenhauptová, Město Prachatice 

  

   V době nouzového stavu bylo cvičení pozastaveno, ale nyní od června se opět rozjíždí v plném proudu. Dobrovolníci nabízí cvičení několikrát do měsíce, vždy v pátek. Skupinky jsou po zhruba 14 seniorech - většina z nich je již na mechanických vozících, používají berle, hole. Z každého cvičení jsou pořizovány se souhlasem fotozáznamy.

První cvičení po ukončení nouzového stavu a otevření domova seniorů se uskutečnilo 5. června symbolicky s rouškami. Na cvičení dorazilo 43 seniorů. Roušky našili dobrovolníci. Roušky měly barevné stuhy, takže seniorům se velmi líbily. A cvičit bylo co, procvičování jemné motoriky, protahování svalstva, ale i správného dýchání.

Nově se našel prostor v posledním patře domova, v prostoru před zimní zahradou. Pokud i vy máte chuť nabídnout svůj sport, ukázat, jak se trénuje, zacvičit si se seniory, budeme rádi, pokud nám dáte vědět a určitě se domluvíme. Napište nám na hana.rabenhautova@mupt.cz.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena