Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Dům dětí se zapojil do projektu Zeleň a město

PRACHATICE - 10. března 2020 - 16:08 - Projektu Zeleň a město se účastní řada organizací v Prachaticích. Cílem je připomenout význam zeleně pro klima města a dlouhodobou péči o zeleň.

      

   Z redakční pošty: Jiří Machart, vedoucí kroužků 

  

   Dům dětí a mládeže se zapojil akcí Měsíc ochrany přírody realizovaný v březnu. Každou středu je pro zájemce pořádána akce na dané téma. Děti z přírodovědných kroužků mapovaly zeleň u Huláku. Stromy rostoucí v parku zanesly do mapy, určily druh stromu, změřily obvod kmene a výšku stromu. Výsledky měření stromů následně porovnaly s měřením z roku 1997, které realizovalo Sdružení Dřípatka.

   Druhou a třetí středu proběhnou vycházky po městě. První na téma památné stromy a jejich ochrana. Druhé se zúčastní zahradní specialista Jitka Pöschlová, která dětem a zájemcům nastíní základní pravidla péče o městkou zeleň. Nedílnou součástí projektu Zeleň a město je celoroční fotografování vytipovaných stromů ve městě.

   Vždy první týden v měsíci děti z přírodovědného kroužku fotografují vytipované stromy a pod vedením svého vedoucího připravují celoroční časosběrný cyklus ze života stromů. Získané obrázky a další výstupy z projektu budou prezentovány na výstavě plánované v prosinci letošního roku, v zimní zahradě městského úřadu.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena