Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Kroužek mladých elektrotechniků ve Vimperku

VIMPERK - 10. března 2020 - 15:36 - Již devátým rokem byl v prostorách domova mládeže Střední školy a Základní školy Vimperk otevřen elektrotechnický kroužek.

      

   Z redakční pošty: Šárka Žáková, SŠ a ZŠ Nerudova Vimperk

  

   V tomto školním roce se přihlásilo 32 dětí, což je dvakrát více než v loňském roce. Současně probíhá kroužek i v partnerské ZŠ v Prachaticích. Ukončení je tradičně plánováno v červnu. Tento projekt je podpořen z rozpočtu Jihočeského kraje z dotačního programu „Podpora technické vzdělávání“ opatření č. 3 ve spolupráci s DDM Vimperk a firmou Rohde&Schwarz Vimperk.

   Žáci prvních až devátých tříd jsou rozděleni do tří skupin. První skupina začátečníků je seznamována s bezpečností práce, se základy elektrotechniky a výrobními postupy při tvorbě elektronických obvodů. Pokročilejší skupina dětí se pod dohledem zdokonaluje v manuálních dovednostech, proniká hlouběji do tajů elektronických součástek a zábavnou formou tvoří například hrací kostky nebo blikající stromečky. Ti nejpokročilejší již samostatně vyrábějí sestavy jako radiopřijímače, mikroprocesorem řízené hodiny a pomáhají méně zkušeným.

   Jako vedoucí zde pracují dva zaměstnanci firmy Rohde&Schwarz a dva studenti třetího ročníku Střední školy a Základní školy Vimperk oboru Elektrotechnik pro zařízení a přístroje. U dětí se podařilo vzbudit zájem o elektrotechniku díky práci formou her a soutěží, což si všichni velmi užívají. I zde se potvrdila slova Jana Amose Komenského „škola hrou“.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena