Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  V KreBulu se mluvilo o poruchách příjmu potravy u seniorů

PRACHATICE – 8. února 2020 – 16:15 – Senioři České republiky, Městská organizace Prachatice navštívili naši organizaci KreBul. Důvodem návštěvy byla přednáška.

      

   Z redakční pošty: Jiří Gabriel Kučera – KreBul a Jaroslav Prášek - VOŠs

  

   Všichni přišli na přednášku o poruchách příjmu potravy, když s nimi o tomto tématu mluvil Jiří Gabriel Kučera. Účastníci očekávali prezentaci o anorexii, bulimii, „vlčím hladu“, ale navíc zjistili, že existují i jiné poruchy, jako je napříkla ortorexie nervosa, bigorexie, či drunkorexie.

   Hlavním záměrem tohoto setkání byly právě poruchy příjmu potravy u seniorů. Tématem bylo i to, jak správně upravit stravu, když už v pokročilejším věku nejde tak dobře kousat, jak nás žaludek „klame“ tím, že neříká, že má hlad (často za to můžou léky, zpomalená činnost žaludku a metabolismu vůbec), či jak je nezdravé jíst pouze jednostrannou stravu s vysokým podílem cukrů a malým podílem bílkovin. O důležitosti vody a dehydrataci se hovořilo nejen v rámci aktivit a aktivního stárnutí, ale i pracujícího a zaměstnaného seniora.

   Setkání se neslo v duchu diskuze a vzájemného sdílení, přišlo ale i varování, jak poznat prvotní signály toho, že někdo může trpět poruchou příjmu potravy (například v rodině, vnučky, dcery, ale i muži).

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena