Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Sbíráš, sbírám, sbíráme aneb porcelán Hrůzových

PRACHATICE – 14. ledna 2020 – 16:50 – V rámci cyklu výstav v SeniorPointu Prachatice na téma Sbíráš, sbírám, sbíráme, se hned představila Zdena Hrůzová s manželem Karlem.

      

   Z redakční pošty: Hanka RH+ Rabenhauptová

  

   Hrůzovi sbírají, ale také používají, ať jsou to šachy z porcelánu, hrníčky či vázy. Zdena a Karel Hrůzovy jsou také v Klubu přátel značkového porcelánu. Výstavu si můžete na fotografiích i fyzicky přijít prohlédnout po celý měsíc denně od 10:00 – 17:00 hodin do prostor společnosti KreBul, Zlatá stezka 145 Prachatice. Akci zajišťuje organizace Senioři ČR, MO Prachatice.

   Při vernisáži 8. ledna Zdena Hrůzová prošla historii „porculánu“ (jak se dříve říkávalo), přinesla knihy nejen své, ale i vypůjčené z knihovny o porcelánu a vyprávěla příběhy k jednotlivým soupravám a nádherným kouskům na výstavě. Zmínila se o nám, všem dobře známém cibuláku, ale také o Míšeňském porcelánu, porcelánu německém, vídeňském.

   Zaměřila se i na historii českého porcelánu a zmínila první českou porcelánku v Horním Slavkově, která byla založena v roce 1792, ale i další Doubí, Březová, Klášterec nad Ohří, Loket… Dál také hovořila o užitkovém, ozdobném porcelánu, ale také o označování porcelánu na spodních hranách výrobků.

   A co vy? Sbíráte něco zajímavého, chcete ukázat ostatním, podělte se. Napište a pomůžeme vám s přípravou a medializací. seniorum@prachatice.cz

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena