Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Také ve Vimperku se chystá koncert pro Ukrajinu. Už tento pátek

VIMPERK - 7/3 2022 - 8:22 – Podpora válkou sužované Ukrajiny přijde rovněž od vimperské kulturní scény. Koncert, který chystá, podpoří uprchlíky.

      

   Za organizátory Šimon Blaschko

 

O tom, co se aktuálně děje na Ukrajině, se není potřeba příliš rozepisovat. Po dlouhých desetiletích míru přišla do Evropy válka a to kromě nelítostných bojů také znamená, že spousta lidí před ní utíká. Vzhledem k tomu, že Česká republika má s Ukrajinou velmi silné vazby, míří mnoho lidí právě sem.

Na to se rozhodli zareagovat pořadatelé Majálesu Vimperk ve spolupráci s vimperskou zpěvačkou Veronikou Spiegelovou a společnými silami připravili koncert, který se uskuteční v pátek 11. března od 19:00 v Městském kulturním středisku a nese název Vimperk pro Ukrajinu. Na podiu se kromě Veroniky představí také místní kapela Jandanos, sbor Canto z Gymnázia Vimperk, Šárka Vaňková, Bára Švarcová a několik dalších interpretů.

Hlavním cílem koncertu je podpořit ty uprchlíky, kteří již dorazili do Jihočeského kraje, získané finanční prostředky budou ve spolupráci s vedením města Vimperk distribuovány právě těmto lidem. Podpořit je možné buď přispěním do kasičky přímo na místě nebo také zakoupením virtuální vstupenky na webu kulturavimperk.cz. Ke sbírce se připojili také provozovatelé občerstvení v MěKS Vimperk, kteří se rozhodli výtěžek z celého večera přidat na výše zmíněné účely.

Jednoznačnou odpovědí na válku ve spřátelené zemi by měla být solidarita s jejími obyvateli. Je skvělé, že se opět ukazuje, že obyvatelé České republiky se v krizi umí semknout a podat pomocnou ruku. A jedna z mnoha příležitostí bude už v pátek 11. března na koncertu Vimperk pro Ukrajinu v tamním Městském kulturním středisku!

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

OBRAZEM: Závěr masopustu byl v MŠ Krumlovská plný veselí

OBRAZEM: Děti ve školce v Chlumanech pekly na masopust

OBRAZEM: Masopust v Domově Matky Vojtěchy dal radost i sílu

Sláva Ukrajině! Benefice v Živé vile přinesla na pomoc 38 833 Kč

Jarní prázdniny v knihovně lákaly každý den na něco zajímavého

OBRAZEM: Maruščin velký úspěch s focením světa z vozíku

Strunkovická školní jídelna vaří dětem zdravěji s rybím olejem

OBRAZEM: I vlachovobřezská školka Pastelka žila olympiádou

Olympijsky sportovat pomohli seniorům nadšení dobrovolníci

OBRAZEM: Strunkovická mateřská škola jede na plné obrátky

V oblasti Šumavy a Bavorského lesa utvořili vlci už čtyři smečky

OBRAZEM: Maškarní veselice ve Volarech přinesla hodně zábavy

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena