Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Klarinetový soubor Prachatice přivezl další zlato

PRACHATICE – 17. prosince 2019 – 16:00 - Nabitý rok Klarinetového souboru Prachatice skončil skvělým výsledkem na Mezinárodním hudebním festivalu Prague Christmas.

      

   Z redakční pošty: Klarinetový soubor Prachatice 

  

   Hudebníci Jan Hovorka, Petr Chalupský, Tomáš Janoušek, Jiří Pecka a zpěvačka Petra Sovová vybojovali na tomto festivalu svou zlatou cenu, tak jako již mnohokráte v minulých ročnících. Festival se konal v hlavním sále pražské konzervatoře a Klarinetový soubor Prachatice se vedle zlaté ceny stal také vítězem kategorie. 



   Složení repertoáru bylo tentokráte pestré, protože zahrnovalo hudební árie, filmovou hudbu i svižnou dixi polku. Předsedou poroty byl sbormistr a pedagog Marek Valášek. Ocenění je to v pořadí ji čtyřiadvacáté, z toho jednadvacet cen je zlatých. 



   Klarinetový soubor Prachatice letos oslavil třináctiletou existenci. V letošním roce mimo jiné absolvoval tři mezinárodní hudební festivaly, společné koncerty s japonskými přáteli v Praze a Českém Krumlově velké množství koncertů a vystoupení doma v Německu a Rakousku. 



  Třetí adventní neděli pak patřil koncertu v Synagoze ve Čkyni, kde soubor potěšil posluchače nejen vánočními písněmi a koledami, ale i známými melodiemi širokého žánrového spektra nebo svátečním mluveným slovem v podání Marcely Haspeklové.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena