Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Policejní psovodi kontrolovali chaty. Problémy nenašli

PRACHATICKO - 4/6 2021 - 15:18 – Policejní psovodi provedli tento týden se svými čtyřnohými parťáky kontrolu některých rekreačních objektů na Prachaticku.

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Martina Joklová, POLICIE ČR 

  

Policisté ze skupiny základních kynologických činností územního odboru Prachatice při kontrolách zjišťovali případné vniknutí nezvaných hostů do chat či chalup. Pokud by bylo na první pohled patrné, že se do takového objektu někdo dostal za použití násilí, nesmí policisté podcenit fakt, že se pachatel může nacházet ještě uvnitř.

S radostí však můžeme konstatovat, že žádný takový objekt narušený nebyl. Všechna okna i okenice, včetně dveří, byla řádně zabezpečená. Je potřeba však zmínit, že i když se v tomto období spousta chatařů a chalupářů do svých rekreačních objektů vrací a pobývá tam někdy i celou sezónu nepřetržitě, jsou stále i ti, co objekt využívají pouze víkendově.

Pro tyto majitele je tedy důležité dodržovat základní bezpečnostní pravidla. Například odstranit všechny cenné věci z míst, která jsou vidět přes okno. Důkladně zabezpečit přístupové cesty do objektu, tedy dveře a okna. Pomohou bezpečnostní dveře, mříže, okenní fólie, bezpečnostní zamykací mechanismy a další vhodná mechanická zajištění.

Důležité je zabezpečit také veškeré nářadí a vybavení, které by mohl pachatel při vloupání použít k násilnému vniknutí, a to včetně žebříků. Domluvit lze také vzájemné dohlížení či pravidelné kontroly se sousedy.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena