Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Děti v Paraplíčku malovaly maminky na plot a točily jim video

PRACHATICE - 7/5 2021 - 10:23 – Netradiční oslavu dne maminek připravily tento týden děti a učitelky v prachatické mateřské škole v České ulici.

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Mirka Studená, MŠ Česká – Paraplíčko

  

Koronavirová krize poznamenala životy nás všech. Také v naší mateřské škole Paraplíčko v České ulici v Prachaticích jsme se museli přizpůsobit různým omezením a preventivním opatřením. Do školky za dětmi nesmí herci s pohádkou, my nenavštěvujeme divadlo, knihovnu nebo bazén. Dokonce ani maminky jsme nemohli pozvat a společně oslavit jejich svátek.

Všichni jsme přemýšleli, jak to udělat, abychom na Den matek mohli maminkám básničkami, písničkami a tanečky popřát. Pomohla nám moderní technika: natočíme video a maminky se na besídku podívají na webových stránkách naší školy. A dárečky? Ty pro maminky jako každý rok sami vyrobíme. Třeba přání, kytičky, malovaná srdíčka nebo ozdobné sklenice plné nabarvených přírodnin.

Celý týden měly děti i paní učitelky plné ruce práce – stříhalo se, lepilo, malovalo a skládalo, přednášely básničky, zpívaly písničky. Ve středu jsme natočili video, ve čtvrtek udělali na plotě výstavu portrétů všech maminek. Nejvíc se děti těšily na pátek, až dají své nejlepší mamince vlastnoručně vyrobený dárek a sladkou pusu k nedělnímu Dni matek. Za rok jej snad již oslavíme společně u nás ve školce!

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena